Read Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal by Tonke Dragt Free Online


Ebook Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal by Tonke Dragt read! Book Title: Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal
The author of the book: Tonke Dragt
City - Country: No data
Loaded: 1218 times
Reader ratings: 4.9
Edition: Leopold
Date of issue: December 1993
ISBN: 9025830331
ISBN 13: 9789025830335
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 741 KB

Read full description of the books:Een klassieker wat mij betreft. Ik heb dit verhaal als kind zo vaak gelezen dat ik er hele illustratieboeken vol over had gemaakt (het Venus-woud inspireerde me enorm, ik zag het allemaal zo voor me, dus tekende ik het ook) en ik heb het laatst weer gelezen. Een fantastisch boek, omdat het niet puur sci-fi is, maar ook andere elementen gebruikt. Het gebruik van poezie in de boeken van Tonke Dragt vind ik ook altijd weer iets toevoegen. Als je houdt van mysterieuze boeken over ruimtereizen en de toekomst, lees dan dit boek. Het is wel een jeugdboek, maar zeker ook boeiend voor volwassenen. Voor mij in elk geval wel!


Download Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDF Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal ERUB Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal DOC Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal TXT Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDFRead information about the author

Ebook Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal read Online!

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.
Reviews of the Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal


AIDEN

Interesting read for true fans

ROBERT

For those who are bored to live

ISABELLA

Masterpiece! Masterpiece! Masterpiece! Just an incredibly scary, deep and interesting book, penetration to shivers!

KIAN

Our favorite book

SARAH

A charming book, a lot more!
Add a comment
Download EBOOK Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal by Tonke Dragt Online free

PDF: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.pdf Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal PDF
ERUB: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.epub Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal ERUB
DOC: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.doc Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal DOC
TXT: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.txt Torenhoog En Mijlen Breed: Een Toekomstverhaal TXT