Read În umbra eșafodului by Carol Birch Free Online


Ebook În umbra eșafodului by Carol Birch read! Book Title: În umbra eșafodului
The author of the book: Carol Birch
City - Country: No data
Loaded: 1369 times
Reader ratings: 5.3
Edition: All
Date of issue: May 31st 2016
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 911 KB

Read full description of the books:Roman inspirat dintr-un caz real.

Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată, își spune povestea, peste veacuri, cu o forță emoțională care te afectează profund.

Margaret Catchpole a existat în carne și oase, iar scrisorile pe care le-a trimis din exil celor rămași acasă au supraviețuit până astăzi. S-a născut în 1762 în Suffolk, Marea Britanie, ca fiică de plugar și a murit în New South Wales, Australia, în 1819. Faptele ei curajoase, multe săvârșite în goana calului, farmecul și spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar.

În romanul lui Carol Birch, Margaret își începe povestea la 54 de ani, în contextul dramatic al unei nașteri din New South Wales. Fulgerele scăpărătoare anunță furtuna, iar Margaret, moașă acum, îi ajută pe mamă și pe nou-născut să se adăpostească într-un hambar, de unde vor vedea în scurt timp cum casa le este luată de ape. În acele momente, Margaret își amintește viața furtunoasă pe care a lăsat-o în urmă.

Când avea numai șase ani, frații și surorile ei au dus-o să vadă cum Jane Brewer, falsificatoare de bani, este spânzurată și apoi arsă pentru faptele ei. Această imagine avea să o bântuie toată viața. La maturitate, ca servitoare în casa unei familii înstărite și, în același timp, protectoare a infractorilor, Margaret a dus o viață dublă. Inevitabil, a urmat decăderea. Când iubitul ei a intrat la închisoare, Margaret a furat un cal cu intenția de a-l vinde ca să facă rost de bani pentru eliberare, dar nu a izbutit să își ducă planul la îndeplinire. A fost prinsă și condamnată la spânzurătoare. Nu o dată, ci de două ori… Iar aventurile neînfricatei Margaret Catchpole sunt departe de a se fi sfârșit aici.

În Suffolk există până astăzi o cârciumă care îi poartă numele, iar pe malul râului Orwell există o casă, numită „casa cu pisici”, unde se spune ca Margaret obișnuia să așeze o pisică împăiată în fereastră pentru a-i avertiza pe contrabandiști de sosirea portăreilor. În Australia, secția de maternitate a Spitalului Hawkesbury din Windsor, New South Wales, se numeste „Secția Catchpole”, ca o recunoaștere a activității ei de moașă din zilele de început ale coloniei. În localitatea Hobartville din apropiere există o stradă numită Catchpole Avenue.

„Birch este o scriitoare înnăscută. Cu o simplă imagine poate provoca cele mai profunde emoții.” – The Guardian

„Un roman inteligent și captivant.” – The Independent


Download În umbra eșafodului PDF În umbra eșafodului PDF
Download În umbra eșafodului ERUB În umbra eșafodului PDF
Download În umbra eșafodului DOC În umbra eșafodului PDF
Download În umbra eșafodului TXT În umbra eșafodului PDFRead information about the author

Ebook În umbra eșafodului read Online! Carol Birch is the author of eleven previous novels, including Turn Again Home, which was long-listed for the Man Booker Prize, and Jamrach’s Menagerie, which was a Man Booker Prize finalist and long-listed for the Orange Prize for Fiction and the London Book Award.


Reviews of the În umbra eșafodului


CALLUM

The best ... And the most interesting, bright, fascinating ...

NOAH

Interesting and nontrivial story

LUCY

Phone number you need to drive for protection against robots I wrote a phone and downloaded no problem.

LIAM

A book that leaves nothing behind, no feelings, no thoughts.
Add a comment
Download EBOOK În umbra eșafodului by Carol Birch Online free

PDF: n-umbra-eafodului.pdf În umbra eșafodului PDF
ERUB: n-umbra-eafodului.epub În umbra eșafodului ERUB
DOC: n-umbra-eafodului.doc În umbra eșafodului DOC
TXT: n-umbra-eafodului.txt În umbra eșafodului TXT