Read Godina zeca by Arto Paasilinna Free Online


Ebook Godina zeca by Arto Paasilinna read! Book Title: Godina zeca
The author of the book: Arto Paasilinna
City - Country: No data
Loaded: 2240 times
Reader ratings: 7.4
Edition: Odiseja
Date of issue: 2015
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 21.53 MB

Read full description of the books:Roman Godina zeca smatra se vrhuncem stvaralaštva slavnog finskog pisca Artoa Pasiline. Prevođen i nagrađivan širom sveta, doživeo je milionske tiraže, a 1994. godine uvršćen је u Uneskovu zbirku reprezentativnih umetničkih dela. Slavi Godine zeca doprinele su i dve filmske i brojne pozorišne adaptacije.
Protagonista, novinar Karlo Vatanen, sažali se na zeca kojeg je njegov kolega udario kolima, pronalazi povređenu životinju u čestaru pored puta i bez ikakvog plana zalazi dublje u šumu. Taj naizgled bezazlen događaj pokreće nešto u njemu i Vatanen napušta posao, ženu i isprazno ljudsko društvo, pa u društvu zeca luta finskom divljinom. Vatanen odbacuje sve društvene norme, ambicije i inhibicije, i prepušta se događajima vođen samo snažnom potrebom da razume sopstvenu prirodu i pronađe prihvatljiv način života koji će mu omogućiti da sačuva slobodni, neukrotivi deo duše. Nerazdvojni, čovek i njegov zec doživeće bezbroj avantura putujući od najizolovanijih mesta do prestonice. Kao u road movies, Pasilina koristi Vatanenova lutanja i da bi se satirično osvrnuo na savremeno društvo, dovodeći junaka u niz apsurdnih situacija i interakciju sa zanimljivim, bizarnim likovima iz raznih miljea. Specifičan Pasilinin humor proizlazi iz apsurdnih dijaloga, neočekivanih postupaka likova, ali pre svega iz naratorovog pokušaja da objektivno opiše ljudske ćudi i svakojako osobenjaštvo, bez predrasuda, s malo sprdnje i mnogo ljubavi. Tako, iako dolazi do zaključka da je čovek u suštini samotničko, samoživo i surovo biće, knjigom dominira veseo, duhovit ton.
Retki su pisci koji o ozbiljnim, gorkim temama govore tako pitko i zabavno. Arto Pasilina je pronašao način da se obrati širokom krugu publike i da bude po ukusu književnih sladokusaca.


Download Godina zeca PDF Godina zeca PDF
Download Godina zeca ERUB Godina zeca PDF
Download Godina zeca DOC Godina zeca PDF
Download Godina zeca TXT Godina zeca PDFRead information about the author

Ebook Godina zeca read Online! Arto Tapio Paasilinna is a Finnish writer, being a former journalist turned comic novelist. One of Finland's most successful novelists, he has won a broad readership outside of Finland in a way few other Finnish authors have before. Translated into 27 languages, over seven million copies of his books have been sold worldwide, and he has been claimed as "instrumental in generating the current level of interest in books from Finland".


Reviews of the Godina zeca


MUHAMMAD

Useful book, lots of information

ELLIOT

After reading this book, Your life will change!

PAIGE

A book that completely overturned consciousness

OWEN

Not when you can say the book is better.

ISABELLA

I was inspired by this book!
Add a comment
Download EBOOK Godina zeca by Arto Paasilinna Online free

PDF: godina-zeca.pdf Godina zeca PDF
ERUB: godina-zeca.epub Godina zeca ERUB
DOC: godina-zeca.doc Godina zeca DOC
TXT: godina-zeca.txt Godina zeca TXT